premiats_quimica_2015_petita_2«La regulació homeostàtica del ferro(III) en el nostre organisme. Estudi del paper de l’aconitasa i del citrat», de Guillem Ramírez Santos, de l’Institut Jaume Vicens Vives de Girona, i «La ciència davant d’una bona copa de vi», d’Elena Ramis i Pérez, Elga Ratiani i Aina Casademont i Roca, de l’Institut Angeleta Ferrer i Sensat de Sant Cugat del Vallès, són els dos treballs de recerca guardonats amb el primer premi, ex aequo, en la novena edició dels Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat dins l’Àmbit de la Química. En aquesta convocatòria s’han presentat cent disset treballs. A més dels premis, els autors dels vint millors treballs podran gaudir d’una estada científica de dues setmanes.

L’objectiu dels premis, que convoca la Societat Catalana de Química, és estimular l’interès per la química i engrescar els alumnes i professors de batxillerat a desenvolupar un treball de recerca que tracti algun aspecte d’aquesta disciplina. Els premis es van lliurar el 29 d’abril, en el marc del XXVII Debat de Química a l’Institut d’Estudis Catalans.

També s’han concedit tres accèssits als treballs següents: «Nanorods: de la ciència-ficció a la realitat», d’Adriana Fernández Campmany, Judith Jover Gornall i Carles Camañes Mayordomo, de l’Institut Leonardo da Vinci de Sant Cugat del Vallès; «Els beta-glucans de l’ordi. Un nou recurs per a la indústria cosmètica», de Marian Guillén Moralejo, dels Maristes Montserrat de Lleida, i «La sang i els anticoagulants: síntesi i anàlisi de la warfarina», d’Anna Navarro Figueredo, de l’Institut de Vilamajor, de Sant Pere de Vilamajor.

Servei de Comunicació de l’IEC