Els membres del Jurat de la 17a edició dels Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat dins l’Àmbit de la Química han decidit per unanimitat atorgar:
El 1r Premi (ex aequo) als treballs
L’energia del que queda
realitzat per: Martí Mota Llobet
Institut Alexandre Deulofeu (Figueres)
Estudi de la vida útil del iogurt
realitzat per:
Júlia Figuerola Lorenzana
Institut La Segarra (Cervera)
Accèssit als treballs
Els cristalls de la xocolata i el Fat Bloom.
realitzat per:
Mireia Guasch Espinosa
Col·legi Virolai (Molins de Rei)
Absorció de la salinitat del sòl amb borratges.
realitzat per:
Laia Otal Salvans
Institut Lluís de Peguera (Manresa)
Menció als treballs
De la vinya al textil. Estudi i elaboració d’un teixit vegà a partir de la brisa del raïm.
realitzat per:
Júlia Escalé Burgués
Institut Escola Intermunicipal del Penedès (Sant Sadurní)
Nanotecnologia i psicologia, el futur pel tractament de l’ela.
realitzat per:
Mireia Font Álvarez
Escola Immaculada Concepció (Gavà)
Les nanopartícules de plata al món dels bacteris.
realitzat per:
Pau Crosas Gimeno
Institut Ramón Turró i Darder (Malgrat de Mar)
Optimitzant la gestió de residus radioactius amb el detector timepix.
realitzat per:
Emma Sierra Gutiérrez
Naji Abdallah
Col·legi Santo Angel (Gavà)
L’anèmia ferropènica i la presència de ferro en els aliments.
realitzat per:
Marina Hattink Romero
Institut Baix Montseny (Sant Celoni)
La corrosió del ferro. Estudi experimental de la cinètica de la corrosió del ferro en medi aquós.
realitzat per:
Jan Salat Mairol
Institut La Segarra (Cervera)
Aurora: Com el sol encén les nostres nits.
realitzat per:
Helga Colomer Valverde
Saint George’s School (Fornells de la Selva)
Més enllà del H2O. Estudi comparatiu del contingut de microplàstics en aigües de consum.
realitzat per:
Lucas Larrosa Babio
Institut Gabriel Ferrater i Soler (Reus)
Aigua i sostenibilitat agrícola.
realitzat per:
Miquel Fibla Bosch
Institut Sòl de Riu (Alcanar)