XC Cartell de premis i de borses d’estudi de l’Institut d’Estudis Catalans

 

SOCIETAT CATALANA DE QUÍMICA

Reconeixement d’Emplaçaments Històrics Representatius de la Química en el Territori de Parla Catalana

 

1a convocatòria

Premi instituït l’any 2021 i ofert en reconeixement d’aquells emplaçaments històrics (edificis, laboratoris, universitats, indústries, institucions, ciutats, explotacions, manufactures,…) representatius de la química en el territori de parla catalana.

La Societat Catalana de Química, a proposta d’una ponència formada per Consol Blanch Colat (SCQ i UVic-UCC), com a presidenta; Pere Grapí Vilumara (SCQ), com a secretari, i Ricard Bosch Tous (SCT i UPC), Jaume Perarnau Llorens (MNACTEC) i Antoni Roca Rosell (SCHCT i UPC), com a vocals, ha acordat atorgar el premi de l’edició 2021 a la candidatura

 

Antoni de Martí i Franquès i Altafulla

Presentada per l’Institut Català d’Investigació Química

L’emplaçament reconegut correspon a la finca coneguda amb el nom de L’Hospital, a la plaça del Pou d’Altafulla, on tenia l’estudi laboratori Antoni de Martí i Franquès (1750-1832). La finca és propietat de l’Ajuntament d’Altafulla, que té un projecte per a dinamitzar la seva memòria en els llocs on va viure, on va realitzar els experiments i on descansen les seves restes.

L’acte d’inauguració de la placa en reconeixement a l’emplaçament històric guanyador de la primera convocatòria: Estudi Laboratori d’Antoni de Martí i Franquès a l’antic Hospital de Pelegrins a Altafulla, serà el 14 novembre a les 17h. Tots hi esteu convidats!