GUARDONATS 2012

Convocatòria

Ofert als alumnes de batxillerat.
La dotació del premi és de sis-cents euros (600 €) i fins a dos accèssits.

La Societat Catalana de Química (SCQ), fidel a l’objectiu de difondre la química en català, promou un conjunt d’activitats dins l’àmbit d’aquesta disciplina. L’interès per la docència s’ha palesat en l’organització d’un gran nombre d’activitats, algunes adreçades especialment a l’ensenyament de la química en la secundària. En aquesta línia, la SCQ vol contribuir a engrescar l’alumnat  i el professorat de batxillerat perquè desenvolupin un treball de recerca que tracti sobre un o diversos aspectes de l’àmbit de la química i s’animin a presentar-lo als Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat dins l’Àmbit de la Química.

Premi especial d’estades científiques per a l’alumnat

Estem convençuts que una bona manera de premiar les millors recerques dels alumnes és oferir-los la possibilitat de conèixer i participar en la tasca d’un dels grups de recerca del nostre país. D’aquesta manera pretenem contribuir a apropar la recerca als estudiants de batxillerat i fomentar la seva inquietud científica. Per tant, a més dels premis i les mencions honorífiques, s’ofereixen també estades científiques de dues setmanes que s’atorguen en funció de les preferències dels alumnes i de la qualitat dels treballs.

Els centres que col·laboren amb la Societat Catalana de Química (SCQ) per oferir aquestes estades científiques són l’Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC), l’Institut de Diagnosi Ambiental i d’Estudis de l’Aigua (IDAEA-CSIC), l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), la Facultat de Farmàcia i la Facultat de Química de la Universitat de Barcelona (UB), l’Institut Químic de Sarrià (IQS-URL), el Departament de Química de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’Institut de Tècniques Energètiques de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el Departament de Química de la Universitat de Girona (UdG), el Departament de Química de la Universitat de Lleida (UdL), la Facultat de Química de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ).   Data límit de lliurament dels treballs: 22 de març de 2012

Díptic informatiu

Adreça postal:
Societat Catalana de Química
Institut d’Estudis Catalans
C. del Carme, 47 – 08001 Barcelona

Lliurament personal:
Societat Catalana de Química
Institut d’Estudis Catalans
C. Maria Aurèlia Capmany, 14-16 – 08001 Barcelona