XXII Conferència Casassas

La XXII Conferència Casassas tindrà lloc el dia 16 de desembre a les 10:00 h a la sala d’Actes de la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona. La jornada està dedicada a la teledetecció. El prof. Jordi Cristóbal (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, IRTA),  el  prof. Markus Gaug (Universitat Autònoma de Barcelona) i el prof. Javier Laserna (Universitat de Málaga) impartiran una conferència.

Trobareu tota la informació i per fer la inscripció al DÍPTIC i a l’enllaç   https://bit.ly/casassas2022

27a Conferència Fèlix Serratosa

La Universitat Autònoma de Barcelona i l’Institut de Química Avançada de Catalunya acolliran la 27a Conferència Fèlix Serratosa els dies 31 de gener (UAB) i 1 de febrer (IQAC-CSIC) de 2023, en la qual impartiran una conferència la prof. Mercedes Amat (Universitat de Barcelona), i el prof. Richmond Sarpong (University of California, Berkeley).

Properament publicarem més informació.

1a Reunió de Química Teòrica i Computacional de la SCQ

Els dies 30 i 31 de gener es farà a la sala Prat de la Riba, Casa de Convalescència, seu de l’IEC, la 1a Reunió de Química Teòrica i Computacional de la SCQ per ressaltar i potenciar la riquesa en aquests camps científics en el nostre país.

Trobareu tota la informació i per fer la vostra inscripció a la plana web  http://rqtc-scq.iec.cat 

1a Reunió de Química Inorgànica i Organometàl·lica de la SCQ

Els dies 2 i 3 de Febrer es farà a la Sala Prat de la Riba, Casa de Convalescència, seu de l’IEC, la 1a Reunió de Química Inorgànica i Organometàl.lica de la SCQ per ressaltar i potenciar la riquesa en aquests camps científics en el nostre país.

Trobareu tota la informació i per fer la vostra inscripció a la plana web  https://rqio-scq.iec.cat/ 

Premi Nobel de Química 2022

Els investigadors americans Carolyn R. Bertozzi i K. Barry Sharpless i l’investigador danès Morten Meldal han estat guardonats per la Reial Acadèmia Sueca de les Ciències amb el Premi Nobel de Química del 2022 per les seves contribucions al desenvolupament de la química click i de la química bioortogonal.

Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat

La Societat Catalana de Química vol contribuir a engrescar els alumnes de batxillerat i els seus tutors i tutores de treball de recerca a desenvolupar-ne un que tracti un o diversos aspectes de l’àmbit de la química, i a participar al concurs Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat dins l’Àmbit de la Química.

L’enllaç estarà disponible properament.

Nomenclatura de Química

La Societat Catalana de Química, en col·laboració amb la IUPAC, ha publicat unes guies breus de nomenclatura orgànica, inorgànica i de polímers, que es poden descarregar a través d’aquest enllaç https://scq.iec.cat/?page_id=2632

 

Us convidem a fer-vos soci de la SCQ

La Societat Catalana de Química té com a finalitat promocionar tot allò que està relacionat amb el conreu de les ciències químiques.

NOTÍCIES

XXII Conferència Casassas

La XXII Conferència Casassas tindrà lloc el dia 16 de desembre a les 10:00 h a la sala d’Actes de la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona. La jornada està dedicada a la teledetecció. El prof. Jordi Cristóbal (Institut de Recerca i Tecnologia...

27a Conferència Fèlix Serratosa

La Universitat Autònoma de Barcelona i l’Institut de Química Avançada de Catalunya acolliran la 27a Conferència Fèlix Serratosa els dies 31 de gener (UAB) i 1 de febrer (IQAC-CSIC) de 2023, en la qual impartiran una conferència la prof. Mercedes Amat (Universitat de...

Acte de commemoració del Premi Nobel de Química

El proper dia 1 de desembre a les 17:30 h tindrà lloc l’acte de commemoració del Premi Nobel de Química. El Prof. Benjamí Oller (IQS), pronunciarà una conferència a la Sala Prat de la Riba de l’IEC, carrer del Carme, 47, Barcelona, per divulgar l’àrea científica...