Resolució guanyador Reconeixement d'Emplaçaments Històrics Representatius de la Química en el Territori de Parla Catalana 2023

Ens plau informar-vos de la resolució de la tercera convocatòria del Reconeixement d’Emplaçaments Històrics Representatius de la Química en el Territori de Parla Catalana.

Podeu consultar el guanyador en el següent  DOCUMENT . Properament es concretarà la data de l’acte d’inauguració de la placa de Reconeixement.

13a Trobada de Joves Investigadors dels Països Catalans

La 13a Trobada de Joves Investigadors dels Països Catalans, organitzada per la SCQ, tindrà lloc a la Facultat de Química de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona del 29 al 31 de gener de 2024.

L’organització compta amb la participació activa dels membres de la Secció Jove de la SCQ.  Podeu participar-hi amb xerrades orals de 15 min i xerrades flaix de 4 min. Per a més informació, seguiu l’enllaç a la primera circular

Convocatòria d'ajuts per a l'organització de congressos i simposis

La SCQ atorga petits ajuts per a l’organització de congressos i simposis en qualsevol àrea de la química que es duguin a terme als territoris de parla catalana. Els ajuts es poden sol·licitar durant tot l’any en dues convocatòries diferents i les sol·licituds s’han de presentar en el període anterior a la realització del congrés. La propera convocatòria finalitza el 15 de gener de 2024.

Més informació:    https://scq.iec.cat/?page_id=9186

 

Butlletí EuChemS Magazine

A partir del gener del 2023, els butlletins Brussels News Updates i Chemistry in Europe  s’ajunten en un únic butlletí EuChemS Magazine.

Us hi podeu subscriure a l’enllaç

Nomenclatura de Química

La Societat Catalana de Química, en col·laboració amb la IUPAC, ha publicat unes guies breus de nomenclatura orgànica, inorgànica i de polímers, que es poden descarregar a través d’aquest enllaç https://scq.iec.cat/?page_id=2632

 

Us convidem a fer-vos soci de la SCQ

La Societat Catalana de Química té com a finalitat promocionar tot allò que està relacionat amb el conreu de les ciències químiques.

NOTÍCIES

13a Trobada de Joves Investigadors dels Països Catalans

La 13a Trobada de Joves Investigadors dels Països Catalans, organitzada per la SCQ, tindrà lloc a la Facultat de Química de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona del 29 al 31 de gener de 2024. L'organització compta amb la participació activa dels membres de la...